Stäng sidan

Mölnbo Bio: Sara med allt sitt väsen

Arena/Plats: Mölnbo Folkets hus
Kategori: Evenemang, Bio, Film & Litteratur, [...]
Datum: Onsdag 29 jan 2020

Från 90 kr

Gunilla Bresky har skickligt skapat ett porträtt Sara Lidman och använder sig av Sara Lidmans styrka, språket, för att forma sin bild av henne. Vi är många som läst och lyssnat på Sara. Hon satte ord på vår vrede över kriget i Vietnam. Hon gjorde gruvarbetarnas villkor tydliga och tog upp kampen mot gift och kalhyggen. OBS endast Regibesök 26/1.

Fri entré för ledsagare till äldre eller ledsagare till biobesökare med funktionsvariation.
Visningen stöds av ABF Södertälje-Nykvarn och Södertälje kommun

En film om Sara Lidman av kamraten Gunilla Bresky. När Sara är sex år måste hon välja mellan sin bästa vän granen i skogen och bokstäverna i skolan. Hon blir författare med ett alldeles eget språk som inte liknar någon annans. Hon får ett helt Sverige att vakna och se USA:s orättfärdiga krig i Vietnam. Hon gör gruvarbetarnas villkor synliga och får skulden för den stora gruvstrejken. Hon gräver i sin egen familjs historia och skriver en romanserie som blottlägger kolonialismen och rovdriften på skogen i hela Norrland. Hon försvarar alltid träden mot gifter och kalhyggen. Och hela livet längtar hon efter kärleken.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
29 Jan
Onsdag 29 jan 2020 19:00 - 20:15 Mölnbo Folkets hus

Snabbfakta

Prisinformation
Pensionär 80 kr. Vi tar kort

Kontaktinformation

Kontaktperson
Pelle Nygren

Länkar

I närheten av


Kundservice


För arrangörer

Build: 2020-01-24 12:19:04, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-6941.cbischannel-17322 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails
Stäng sidan