Stäng sidan

Mölnbo Bio: Aniara

Arena/Plats: Mölnbo Folkets hus
Kategori: Evenemang, Familj, Film & Litteratur, [...]
Datum: Söndag 29 mar 2020 - onsdag 1 apr 2020
Vi tar kort

Från 90 kr.

Pella Kågerman och Hugo Lilja har anpassar Harry Martinsons Aniara anmärkningsvärt bra till filmduken och vann guldbaggar i alla fyra kategorier de var nominerade!

Passagerarna på rymdskeppet aniara är på väg från den förstörda jorden till ett torftigt liv på mars, när en krock med rymdskrot slungar farkosten ur kurs, rakt ut i den okända rymden. Filmen väcker många existentiella frågor kring vad det är att vara människa, kring vår relation till naturen och planeten, till makt och religion, grupp och individ. Kanske kan den till och med tända en gnista till miljöengagemang och en lust att arbeta för en bättre framtid.

"Det finns skydd mot nästan allt, mot brand och skador genom storm och kyla, men det finns inget skydd mot mänskligheten", säger nobelpristagaren Harry Martinson, på vars dikt den här filmen är baserad. På ett rymdskepp som accelererar till Mars från den förstörda jorden, människor handlar, äter och - med hjälp av den virtuella verkligheten - drömmer som de alltid har gjort. När skeppet sträcker sig, försöker besättningsledare att hålla passagerarna från att lära sig sanningen. Maktkampar, fantasier och rädslor förskjuter verkligheten, och fartyget börjar likna en gigantisk stad på jorden. Fångade mitt i kaoset och fraktionerna är en glad kvinna som försöker göra det bästa av de olyckliga omständigheterna. Om bara hennes följeslagare skulle låta henne.

Kågerman och Lilja anpassar dikten anmärkningsvärt bra till filmduken. Filmen är underbar för vad det står om mänsklig natur. Den framträdande moralen är att tekniken inte är felfri, och bara lika bra som de krafter som driver den. Filmen fick världspremiär 2018 på Toronto International Film Festival.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
29 Mar
Söndag 29 mar 2020 19:00 - 20:46 Mölnbo Folkets hus
1 Apr
Onsdag 1 apr 2020 19:00 - 20:46 Mölnbo Folkets hus

Snabbfakta

Prisinformation
Vi tar kort
Åldersgräns
Åldersgräns 11

Kontaktinformation

E-post
fhmolnbo@hotmail.se
Kontaktperson
Pelle Nygren
Webbsida
http://fhpmolnbo.se

Länkar

Evenemangslänk
http://fhpmolnbo.se
Bokningslänk
https://fhpmolnbo.se/bio.html

I närheten av


Kundservice


För arrangörer

Build: 2020-02-21 20:00:30, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-6941.cbischannel-17322.v1 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails
Stäng sidan