Stäng sidan

Sommar på Torekällberget

Arena/Plats: Torekällberget
Kategori: Barn, Familj, Festival, [...]

65 dagar med roliga saker! 12 juni-15 augusti 2021 vaknar historien till liv. Följ med på en resa tillbaka i tiden! Möt 1800-talets Södertälje i en oas mitt i staden fri från trafik och buller. Folkliga nöjen och möten kring våra kulturhistoriska hus och gårdar. Vi kan lova trolleri, lek, hantverk och märkliga upptåg av yppersta kvalité varje dag hela sommaren.

Varje dag bjuds det på upptåg. En artist på plats varje dag: Trollkarl, jonglör, loppcirkusdirektör, dockteaterdirigent roar besökarna. Detta bjuder Varietékolloboration mellan Karneval, Vagant på under Sommar på Torekällberget.
Möt vardagslivet på bondgården för 150 år sen. Barnen får gärna hjälpa till! Prova att bära vatten i ok och tvätta kläder i balja, spinna eller göra en vedträdocka.
En hantverkare är på plats på garverigården varje dag, antingen en smed, en garvare eller en repslagare. Kunniga personer som kan berätta och visa. På Råbygården visas dessutom ofta ullhantverk.
I samarbete med den lokala teatergruppen Södertälje Teateramatörer skapar vi händelser och scener som berättar om det förflutna. Ungdomarna är på Torekällberget varje dag under hela sommaren. De spelar upp scener, minglar, håller i lekar, samt arbetar med sysslor som förekommer på landet och i staden.
Leken och glädjen står i centrum. På lekmiljön Lilltorpet och i stadens tivolilek ”Tältet” kommer det att finnas roliga lekar för alla åldrar. Vad sägs om att rulla tunnband, kasta boll, hoppa i halm, hoppa i käpphästbana, prova styrkan eller se dig själv i en skrattspegel?
I hagarna runt bondgården går svenska lantraser; både kaniner, getter, får, hästar, grisar, kossor, höns och gäss. Kom nära djuren under visningen Dagens djur. Kl 11 varje dag under sommaren. Klapphagen är öppen varje dag under sommaren.
Vissa dagar under sommaren gästas Torekällberget av musikanter; musik på munspel, banjo, fiol eller bara skönsång. De går runt på olika platser och spelar, så lyssna efter sköna toner!
Handelsboden lockar med godis i strut och fina saker i museibutiken. I våra två kaféer finns glass, bakverk, dryck och lättare mat. Självklart kan du köpa en äkta södertäljekringla.
Varför inte strosa runt och njut i våra vackra trädgårdar! Hitta ditt eget smultronställe. Ta med en picknick och slå dig ner.
Varmt välkomna att fira en sommar full av lek i vacker och rogivande miljö!
Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att undvika spridning av Covid 19. Aktiviteterna sker utomhus. Vi har tydliga rutiner för att skydda både besökare och personal.

Vi förbehåller oss rätten att avbryta en aktivitet om vi bedömer att rekommendationerna inte kan upprätthållas.

TIPS! Alla ändringar i programmet meddelas på hemsidan, så kika alltid in där precis innan ni besöker oss.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
18 Jun
Fredag 18 jun 2021 10:00 - 16:00 Torekällberget
19 Jun
Lördag 19 jun 2021 10:00 - 16:00 Torekällberget
20 Jun
Söndag 20 jun 2021 10:00 - 16:00 Torekällberget
21 Jun
Måndag 21 jun 2021 10:00 - 16:00 Torekällberget

Snabbfakta

Prisinformation
Endast betalning med kort och swish på hela museiområdet. 0-18 år i vuxens sällskap: Fri entré (0-15 år endast i vuxens sällskap.) Barn 16-18 år utan vuxens sällskap: 80 kr. Vuxen: 100 kr. Pensionärer och studerande: 80 kr. Säsongskort: 180 kr. Gäller perioden 12/6-15/8

Kontaktinformation

Kontaktperson
kristina.sviden@sodertalje.se

I närheten av


Kundservice


För arrangörer

Build: 2021-06-14 17:38:03, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-6941.cbischannel-17322.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails
Stäng sidan