Stäng sidan

Monika Kiviniemi och Stephanie Abdallah

Arena/Plats: Södertälje konsthall
Kategori: Evenemang, Konst & Utställning

Två generationer, två starka konstnärliga röster. Dubbelutställningen presenterar verk av Södertäljebaserade konstnärer som till synes arbetar på mycket olika vis.

Stephanie Abdallah med oerhört detaljerade teckningar i svartvitt och Monika Kiviniemi med ett mer abstrakt måleri där skalan och färgen spelar en avgörande roll .
Både hos Kiviniemi och hos Abdallah finns en stark konstnärlig integritet, och de drar sig inte för att genom sina respektive konstnärskap kommentera sin samtid på ett subtilt men ändå starkt feministiskt vis.
Abdallahs snirkliga flickrumsestetik visar på den kraft som gömmer sig i intimiteten och friheten att ge sig hän åt det planlösa dagdrömmandet och det fria associerandet. Hennes bilder är som visuella tankekartor där tankar sakta tar form.
Monika Kiviniemi är målare ut i fingerspetsarna, och hennes verk kännetecknas av "lager-på-lager-metoden”. Hon målar, målar om, målar över ... och målar över igen. Målningarna uppfattas som abstrakta, men bakom "ytan" kan olika övermålade motiv skymta fram. Hennes arbete till utställningen tar delvis avstamp i den feministiska kamp som Trump-backlashen gett upphov till. Bland annat har en målning samma färg som "Pussycat-hat"-mössorna. I en annan målning kan besökaren skönja ett flertal små frihetsgudinnor.
Utställningen visas 8 april–2o maj 2017.

Kontaktinformation

E-post
konsthallen@sodertalje.se
Kontaktperson
Kristina Möller
Webbsida
http://www.sodertalje.se/konsthallen

Länkar

Evenemangslänk
http://
Bokningslänk
http://

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Ons 17 maj 2017 09:00 - 19:00 @ Södertälje konsthall
  • Tor 18 maj 2017 09:00 - 19:00 @ Södertälje konsthall
  • Fre 19 maj 2017 09:00 - 19:00 @ Södertälje konsthall
OK

Karta


Kundservice


För arrangörer

Stäng sidan