Stäng sidan

Mölnbo Bio: Boy Erased

Arena/Plats: Mölnbo Folkets hus
Kategori: Evenemang, Estrad Bio, Film & Litteratur, [...]
Vi tar kort

Från 90 kr.

Garrard Conleys självbiografi "A Memoir" om hur han outades som gay för sina fundamentalistiska kristna föräldrar. Att antingen förskjutas av familjen eller delta i kyrkans terapi för att "bota" hans homosexualitet.

Boy Erased är en 2018 amerikansk biografisk dramafilm baserad på Garrard Conleys 2016- memoir med samma namn . Det är skrivet för skärmen och regisserad av Joel Edgerton , som också producerar med Kerry Kohansky Roberts och Steve Golin . Filmstjärnorna Lucas Hedges , Nicole Kidman , Russell Crowe och Edgerton, och följer sonen till baptistföräldrar som tvingas delta i ett homosexuellt omvandlingsprogram .

Filmen hade sin världspremiär på Telluride Film Festival den 1 september 2018, den internationella premiären på Toronto International Film Festival den 11 september 2018 och släpptes i USA den 2 november 2018 av Focus Features .
Handling: Jared Eamons [a] ( Lucas Hedges ) är son till Marshall ( Russell Crowe ), en framgångsrik bilhandlare och baptistprediker , och Nancy ( Nicole Kidman ), en frisör.

Jared leder ett väljusterat, lyckligt liv hemma, skolan och på helgerna. Han är hemligt gay och, veckor efter att ha blivit upptagen med sin flickvän och startar college, kommer motvilligt ut till båda sina föräldrar efter att en klasskamrat, Henry ( Joe Alwyn ), våldtar honom. Marshall tecknar honom för en homosexuell omvandling, som Jared motvilligt instämmer i.

Veckor i hans terapi, Jared gör vänner med andra homosexuella deltagare, som också försöker bli raka . Jared finner ut att omvandlare missbrukas av terapeuten. Han utmanar huvudterapeut Victor Sykes ( Joel Edgerton ) när den senare föreslår att hans far inte gillar honom.

Efter att ha pratat med Jared via telefon, tar Nancy bort Jared från programmet och tar slutligen Jared hem, mycket för Victors besvikelse.

När de återvänder hem är Marshall rasande och vägrar att prata med sin son längre. Jared fortsätter skriva ett memoir som avslöjar den hårda behandlingen av människor i sådan behandling. Marshall ber om ursäkt till sin son och Jared försonar med sin familj.

En epilog avslöjar att ledarna i många terapi grupper avfyrades i kölvattnet av Jareds memoir, även om många terapeutiska grupper fortfarande är aktiva.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
19 Dec
Onsdag 19 dec 2018 19:00 - 20:30 Mölnbo Folkets hus

Snabbfakta

Åldersgräns
Åldersgräns 11

Kontaktinformation

E-post
fhmolnbo@hotmail.se
Kontaktperson
Pelle Nygren
Webbsida
http://fhpmolnbo.se

Länkar

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Ons 19 dec 2018 19:00 - 20:30 @ Mölnbo Folkets hus
OK

I närheten av


Kundservice


För arrangörer

Stäng sidan