Stäng sidan

Mölnbo Bio: The Wife

Arena/Plats: Mölnbo Folkets hus
Kategori: Evenemang, Estrad Bio, Film & Litteratur, [...]
Datum: Söndag 20 jan 2019 - onsdag 23 jan 2019
Vi tar kort

Från 90 kr.

Joan är gift med en man som inte kan ta hand om sig själv. Snart ska han få Nobelpriset i litteratur. Joan har i 40 år ignorerat sin egen författartalang och satsat allt på att stötta makens karriär. Nu har hon fått nog.

The Wife är en dramafilm regisserad av Björn Runge och skriven av Jane Anderson , baserat på roman med samma namn av Meg Wolitzer . 1956 träffar Joan Archer ( Annie Starke ) Joseph Castleman ( Harry Lloyd ), en vacker ung gift professor vid en kvinnokollegium. Även om han redan är en fulländad (om opublicerad) författare, är Joan awed av Josefs personlighet och råd som "en författare måste skriva". Joan möter en publicerad alumni- författare ( Elizabeth McGovern ), vars cyniska syn på möjligheter för kvinnliga författare stör Joan. Två år senare har Joseph blivit avfyrade för att ha affärer med Joan, hans äktenskap misslyckas, och hans första försök att skriva en roman visar sig vara mycket dålig. Joan, en sekreterare vid ett förlag , observerar hur manliga redaktöreravfärda kvinnliga författare. När Joan kritiserar Josefs arbete hotar han att avsluta sitt förhållande med henne (hävdar att hon inte kan älska "ett hack"). Joan går med på att fixa Josefs roman för honom. Arbetet med titeln The Walnut , publiceras och blir en bästsäljare. Vid 1960 lever Joseph och Joan i en stor strandbostad i Connecticut . Joan har svårt att skriva en roman, som ska publiceras under Josephs namn, medan Joseph stöder henne genom att laga mat, städa och ta hand om sitt första barn, David. Som Joseph och Joan talar om är det uppenbart att Joans roman är en återspegling av sitt liv tillsammans, vilket borrar Joan.

En narcissist , under de närmaste fyra årtiondena har Joseph flera otroliga angelägenheter och berättar för alla att Joan "inte skriver".

År 1993 har en äldre Joseph ( Jonathan Pryce ) blivit en berömd författare. Han vinner Nobelpriset i litteratur , även om Joan ( Glenn Close ) verkar mindre än glad över ära. David ( Max Irons ), som avgudar sin far, söker Josefs kritik av och godkännande för sin första novell, ovetande om att Joan har skrivit alla Josefs böcker. Joseph, Joan och David flyger till Stockholm som Nathaniel Bone ( Christian Slater ), en biograf med smak för skandal, försöker insinuera sig i Castlemans liv. Joans olycka förvärras, eftersom befallningen är uppbyggd på Josef. Hans försök att offentligt tacka henne för att stödja honom förstör bara henne längre.

Nathaniel, känner Joans emotionella tillstånd, inducerar henne att prata med honom över drycker och säger att han vet att Joan har spökat en stor del eller till och med alla av Josefs romaner. Joan erkänner inte sanningen, men Nathaniel är övertygad av sin konversation att han är korrekt. Under tiden försöker Joseph förföra en vacker ung fotograf ( Karin Franz Körlof ) som tilldelas honom. Joseph kan inte fullborda affärer på grund av hans hjärt-kärlsjukdom . Joseph anklagar Joan för att överge honom, medan Joan uttrycker sin upprörelse över Josefs försök. Argumentet upphör när de lär sig att deras dotter har fött barnbarn.

Natten till Nobelprisen ceremonin, David konfronterar sina föräldrar efter att ha berättats av Nathaniel att Joan är den enda författaren i familjen. Joseph och Joan förnekar allting. Vid ceremonin och banketten som följer, blir Joan alltmer upprörd av de utmärkelser som utbröt sig på Josef. Hon flyger och Josef följer henne. Han kräver att hon tar sitt Nobelpris, men hon vägrar. På deras hotell berättar Joan Joseph att hon skiljer sig från honom. De argumenterar våldsamt, och Joseph har en hjärtattack . Ligger på sängen ber han om Joans kärlek, och hon berättar att hon älskar honom; han svarar: "Du är en så bra lögnare" och dör senare.

På flygplanet tillbaka till USA erbjuder Nathaniel sin medkänsla till Joan. Hon berättar för honom att om han försöker skriva ut någonting som undergräver Josefs rykte som författare, kommer hon att stämma på honom. David lyssnar på henne. Joan säger att hon kommer att berätta för David och hans syster sanningen när de kommer hem.

Cast
Glenn Stäng som Joan Castleman
Annie Starke som ung Joan Castleman
Jonathan Pryce som professor Joe Castleman

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
20 Jan
Söndag 20 jan 2019 19:00 - 20:30 Mölnbo Folkets hus
23 Jan
Onsdag 23 jan 2019 19:00 - 20:30 Mölnbo Folkets hus

Snabbfakta

Åldersgräns
Åldersgräns 11

Kontaktinformation

E-post
fhmolnbo@hotmail.se
Kontaktperson
Pelle Nygren
Webbsida
http://fhpmolnbo.se

Länkar

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Sön 20 jan 2019 19:00 - 20:30 @ Mölnbo Folkets hus
  • Ons 23 jan 2019 19:00 - 20:30 @ Mölnbo Folkets hus
OK

I närheten av


Kundservice


För arrangörer

Stäng sidan