Stäng sidan

Mölnbo Bio: Britt-Marie Var Här

Arena/Plats: Mölnbo Folkets hus
Kategori: Evenemang, Estrad Bio, Film & Litteratur, [...]
Datum: Söndag 27 jan 2019 - onsdag 30 jan 2019
Vi tar kort

Från 90 kr.

Svensk drama-komedi. När Britt-Marie lämnar sin man efter 40 års hamnar hon i Borg. En liten håla där allt är nedlagt förutom pizzerian och fotbollslaget som Britt-Marie tar över som tränare.

"Britt-Marie var här", ännu en bästsäljande roman av Fredrik Backman som blir film. Pernilla August spelar huvudrollen som Britt-Marie och Tuva Novotny regisserar denna varma, roliga och berörande historia om kvinnan som väntat hela livet på att hennes skall börja. Efter några år i registolen tar Pernilla August återigen plats framför kameran i huvudrollen som den 63-åriga Britt-Marie. För regin svarar Tuva Novotny som tidigare har regisserat avsnitt av de populära TV-serierna "Dag" och "Lilyhammer" samt den norska långfilmsdebuten ”TEA”.

När Britt-Marie, 63, lämnar sin man efter 40 års äktenskap, tvingas hon göra upp med sig själv, bryta upp från gamla invanda mönster, och möta omvärlden. Britt-Marie hamnar i det avfolkade Borg, där livet för de flesta andra också tycks vara förbi. Men i Borg finns också drömmar, som väcker Britt-Maries väl undangömda framtidstro. Kanske finns det en andra chans i livet, kanske är det aldrig för sent att börja leva.

- Det ska bli fantastiskt roligt att regissera detta rörande och upplyftande feelgood-drama, säger Tuva Novotny.

- Pernilla är ”the one and only”. Det krävs en superelastisk och organisk skådespelare med en känsla för både humor och drama för att bära en sådan här roll. Det finns ingen annan med samma omfång som Pernilla, förklarar Tuva Novotny.

Precis som i den populära och berörande romanen så handlar filmen om 63-åriga Britt-Marie som plötsligt kastas ut ur sin trygga tillvaro och tvingas att börja på nytt helt själv. Det är en varm dramakomedi om att få - och ta - en andra chans i livet och om att hitta en ny plats i tillvaron tillsammans med helt nya människor.

Pernilla August har en öm blick på sin rollfigur: - Hon är en blyg, rädd, blockerad och väldigt osäker människa som plötsligt skjuter ut sig från äktenskapet - och hittar sig själv. Plötsligt vågar denna spröda lilla person låta sig bli uppbjuden på dansgolvet – hennes utveckling är så otroligt vacker att jag ryser, säger Pernilla August.

"Britt-Marie var här" blir den andra filmen baserad på en succéroman av Fredrik Backman som SF Studios producerar. Den förra var Hannes Holms Oscarsnominerade "En man som heter Ove" som sågs av inte mindre än 1,7 miljoner biobesökare bara i Sverige.

"Britt-Marie var här" produceras av SF Studios. Producenter är Gustav Oldén och Nicklas Wikström Nicastro. Det är en samproduktion med Film i Väst, TV4, Nordsvensk Filmunderhållning och Filmkameratene AS, med stöd av Svenska Filminstitutet samt Norska Filminstitutet.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
27 Jan
Söndag 27 jan 2019 19:30 - 20:30 Mölnbo Folkets hus
30 Jan
Onsdag 30 jan 2019 19:00 - 20:30 Mölnbo Folkets hus

Snabbfakta

Åldersgräns
Åldersgräns 7

Kontaktinformation

E-post
fhmolnbo@hotmail.se
Kontaktperson
Pelle Nygren
Webbsida
http://fhpmolnbo.se

Länkar

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Sön 27 jan 2019 19:30 - 20:30 @ Mölnbo Folkets hus
  • Ons 30 jan 2019 19:00 - 20:30 @ Mölnbo Folkets hus
OK

I närheten av


Kundservice


För arrangörer

Stäng sidan