Stäng sidan

Mölnbo Bio: Aniara

Arena/Plats: Mölnbo Folkets hus
Kategori: Evenemang, Estrad Bio, Familj, [...]
Datum: Söndag 3 feb 2019 - onsdag 6 feb 2019
Vi tar kort

Från 90 kr.

Harry Martinsons bästa tid var när han bodde i Vårdinge. Då mådde han bra och fick arbetslust som resulterade i det världsberömda eposet Aniara, som gav honom Nobelpriset. Nu kommer den första filmatiseringen. Pella Kågerman och Hugo Lilja har under tre år arbetat med detta gigantiska filmprojekt.

"Det finns skydd mot nästan allt, mot brand och skador genom storm och kyla, men det finns inget skydd mot mänskligheten", säger nobelpristagaren Harry Martinson, på vars dikt den här filmen är baserad. På ett rymdskepp som accelererar till Mars från den förstörda jorden, människor handlar, äter och - med hjälp av den virtuella verkligheten - drömmer som de alltid har gjort. När skeppet sträcker sig, försöker besättningsledare att hålla passagerarna från att lära sig sanningen. Maktkampar, fantasier och rädslor förskjuter verkligheten, och fartyget börjar likna en gigantisk stad på jorden. Fångade mitt i kaoset och fraktionerna är en glad kvinna som försöker göra det bästa av de olyckliga omständigheterna. Om bara hennes följeslagare skulle låta henne.

Poignant och relevant för nutida kultur, regissörer Kagerman och Lilja anpassar dikten anmärkningsvärt bra till skärmen. Filmen är underbar för vad det står om mänsklig natur. Den framträdande moralen är att tekniken inte är felfri, och bara lika bra som de krafter som driver den. Filmen hämmas av en skummig budget, skakigt kameraarbete och dåliga övergångar, men överlag är skådespelarna trovärdiga och det är en fascinerande glimt på den mänskliga talangen för att undvika verklighet, för bättre eller sämre, oavsett sfär vi råkar ockupera. Filmen fick världspremiär 2018 på Toronto International Film Festival.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
3 Feb
Söndag 3 feb 2019 19:00 - 20:30 Mölnbo Folkets hus
6 Feb
Onsdag 6 feb 2019 19:00 - 20:30 Mölnbo Folkets hus

Snabbfakta

Åldersgräns
Åldersgräns 11

Kontaktinformation

E-post
fhmolnbo@hotmail.se
Kontaktperson
Pelle Nygren
Webbsida
http://fhpmolnbo.se

Länkar

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Sön 3 feb 2019 19:00 - 20:30 @ Mölnbo Folkets hus
  • Ons 6 feb 2019 19:00 - 20:30 @ Mölnbo Folkets hus
OK

I närheten av


Kundservice


För arrangörer

Stäng sidan