Stäng sidan

Bio: They Shall Not Grow Old

Arena/Plats: Estrad
Kategori: Evenemang, Film & Litteratur
Datum: Onsdag 20 mar 2019

Från 130 SEK

Oscarbelönade Peter Jackson (Sagan om ringen, The Hobbit, King Kong) har gjort en gastkramande autentisk dokumentärfilm om kriget, med hjälp av nyrestaurerade stumma journalfilmer, som färglagts och ljudlagts och med röster från krigsveteraner, inspelade på 60-talet.

Tack vare den digitala tekniken har Peter Jackson tagit bort repor och smuts och saktat ner tempot på de 100-åriga stumfilmerna så att människor rör sig i normal takt. Jackson har låtit läppläsare tolka vad som sägs och lagt in deras repliker, liksom pålagda, synkade ljud av fordon, hundar, munspel, explosioner, mm.
Peter Jackson väljer bort den storslagna historiska berättelsen och fokuserar istället på de unga män som drog ut i krig, för att i många fall aldrig återvända.
Med ett rikt material av arkivbilder och ljudupptagningar från BBC och Imperial War Museum, återskapar han med full skärpa och klara färger den enorma tragedi
som drabbade miljontals människor. Från rekryternas tidiga entusiasm till helvetet i skyttegravarna och all den död och förstörelse de tvingades bevittna på vägen mot den slutliga desillusionen.

Det här är en häpnadsväckande nära upplevelse av hur det var att vara där.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
20 Mar
Onsdag 20 mar 2019 18:30 - 20:09 Estrad

Snabbfakta

Prisinformation
OBS: Entré 130 kr, ungd och stud 80 kr. Slipp köa till bion - köp e-biljetter på www.tickster.com Stadsscens biljettcentrum öppnar minst 45 min innan visning

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 (0)8-523 0 30 80
Telefonnummer (Bokning)
+46 (0)8-523 030 80, (0)-523 060 30
E-post
estrad@sodertalje.se
Kontaktperson
Magnus Holmqvist
Webbsida
http://www.sodertalje.se/stadsscen

Länkar

I närheten av


Kundservice


För arrangörer

Stäng sidan