Stäng sidan

Teater: Frankenstein

Arena/Plats: Estrad
Kategori: Evenemang, Teater & Dansföreställning
Datum: Onsdag 3 apr 2019

Från 95 SEK

2018 var det 200 år sedan Mary Shelleys roman Frankenstein gavs ut. Det firar Teater Barbara med en nyskriven pjäs för unga vuxna och vuxna. Det blir en skrämmande och tidlös berättelse om läkarstudenten Victor Frankenstein, som efter sin mammas bortgång försöker hitta ett sätt att kontrollera livet och döden. Han vill bygga en man av döda kroppar och ge honom nytt liv. Han lyckas, men något går fel och han skräms av resultatet.

Han överger sin nyfödda skapelse, sitt barn, som på egen hand måste försöka förstå sin plats i tillvaron. ”Vem är jag”? ”Vad gör jag här”? ”Är Victor Frankenstein min far”? De han möter ser bara ett monster. Han är annorlunda. Något annat.
Vad händer med oss om vi inte får kärlek och närhet? Hur ska vi kunna känna empati för andra om vi inte får vara en del av gemenskapen? Monstrets enda sätt att möta en värld som inte vill ha honom är med våld och förstörelse. Victor Frankenstein må vara en lysande vetenskapsman – men han är en riktigt dålig förälder.
Föreställningen spelas av fem skådespelare, i monokrom scenografi och kostym, inspirerat av Gotisk stil med paralleller till tv-serien Penny Dreadful. Musik, ljud och projektioner hjälper till att förflytta oss från laboratoriet i Tyskland hela vägen upp till Svalbard och Nordpolen. Medverkande: Johan Ehn, Anders Jansson, Carina Jingrot och Thomas Åhnstrand.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
3 Apr
Onsdag 3 apr 2019 19:00 - 20:30 Estrad

Snabbfakta

Prisinformation
BILJETTER: 150 kr, ungd och stud 95 kr.

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 (0)8-523 03080
Telefonnummer (Bokning)
+46 (0)8-523 030 80, (0)-523 060 30
E-post
estrad@sodertalje.se
Kontaktperson
Magnus Holmqvist
Webbsida
http://www.sodertalje.se/stadsscen

Länkar

I närheten av


Kundservice


För arrangörer

Stäng sidan