Stäng sidan

Fast Forward to the Future – Festivalen!

Område: Södertälje
Arena/Plats: Nova
Kategori: Konst & Utställning
Datum: Fredag 26 apr 2019 - lördag 27 apr 2019

FAST FORWARD FOR THE FUTURE är en konstfestival för unga som kommer till Södertälje den 26 och 27 april 2019, initierad av Grafikens Hus (Södertälje, Sverige) och TOK (Sankt Petersburg, Ryssland).

FREDAG 26/4, kl 16:00-19:00
Invigning av festivalen, konstutställning, drop-in tryck- och modeworkshops, gratis konst att ta med hem.

LÖRDAG 27/4 kl 12:00-16:00
Konstutställning, performance, följ med på en stadsparad och drop-in workshops.

Estella Burga, Tova Fransson, Sepidar Hosseini, Lera Lerner, Johanna Norrbin, Anna Öman, Svetlana Polyanskaya, Ksenia Remezova, Anna Tereshkina, Timofey Tkachev

Gratis. En konstfestival för unga mellan åldrarna 15 till 23.

VAR: Nova och pop-up i lokalen intill. Lunagallerian, mellanplanet, mitt i Södertälje centrum. Ingång till Lunagallerian från både Nygatan och Storgatan.

FAST FORWARD FOR THE FUTURE är en flerstämmig plattform för unga, mellan åldrarna 15 till 23. Tillsammans undersöker de frågor som är kopplade till komplexa teman kring den känslomässiga och mentala förståelsen för deras framtid och möjligheter. Festivalen i Södertälje innehåller tre teman: "Youthopia", "Recode the city" och "Youth and urban-related identity: that’s what matters". Projektets utgångspunkt är ungdomarnas egna utforskningar över hur de navigerar i offentliga rum både online och offline. Samt att undersöka ungdomars relation till psykologiska fundament som identitet, tillhörighet och rörlighet i en stadsmiljö. Något som de undersöker vidare tillsammans med fem svenska och fem ryska konstnärer och konstpedagoger.

Tvådagarsfestivalen utgår ifrån en intensiv vecka av workshops, som syftar till att koda om staden Södertälje genom att sprida unga personers berättelser och bilder ut på gatan. Projektet fokuserar på aktivistiska metoder genom text/poesi, en stadsparad, nyhetsproduktion, mentala kartläggningar och urbana ljudutforskningar, samtidigt som morgondagens verkligheter skapas tillsammans genom utopiska scenarier via performance och kollektiva tryckmetoder. Grafik som metod för att sprida ens ord och tankar går som en röd tråd genom projektet.

FAST FORWARD FOR THE FUTURE består av curatorer, medverkande konstnärer och konstpedagoger från Sverige och Ryssland, som alla har tidigare erfarenheter av att arbeta tillsammans med ungdomar i banbrytande sociala, konstnärliga praktiker.

VÄLKOMNA!

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
26 Apr
Fredag 26 apr 2019 16:00 - 19:00 Nova
27 Apr
Lördag 27 apr 2019 12:00 - 16:00 Nova

Kontaktinformation

Kontaktperson
Amanda Ferrada

I närheten av


Kundservice


För arrangörer

Stäng sidan